Blog - WooCommerce logo gevuld

WooCommerce en iDeal (+ korting Mollie)

Leestijd: 3 minuten (547 woorden)
profile image

Rick de Jong

Strategie

28 januari 2016 08:38

iDeal instellen WooCommerce

Mét Mollie korting

Je hebt een WooCommerce website en wilt gebruik maken van bijvoorbeeld een iDeal mogelijkheid? Dat lijkt lastiger dan het is. Tegenwoordig is dat namelijk in ongeveer één uur voor vrijwel iedereen te realiseren.

Betalingen in WooCommerce

iDeal betalingen kunnen op diverse manieren plaatsvinden. Zo kun je een contract afsluiten bij je eigen bank, maar je kunt ook gebruik maken van een dienst zoals Mollie. Mollie is een zogeheten "Payment provider", zie het als een privider (net als voor je telefonie), maar dan voor betaal systemen. Zo kun je bij Mollie naast iDeal, ook Creditcard betalingen accepteren, Paypal en nog veel meer.

Een bijkomend voordeel van een Payment Provider (PSP) is dat het (vaak) goedkoper is dan een contract bij je bank. Zo betaal je bij Mollie geen abonnementskosten, geen aansluitkosten en zijn de kosten per transactie in veel gevallen goedkoper.

Aanmelden

Om betalingen via iDeal te kunnen ontvangen gaan we ons in dit geval aanmelden bij Mollie. Dit doe je uiteraard via hun website. Nadat je je hebt aangemeld vraag je het profiel aan om iDeal betalingen te kunnen ontvangen. 

Mocht je meer betaal opties willen aanvragen? Dan is dat uiteraard geen enkel probleem. De benodigde documentatie en controle liggen bij Mollie en gaan dus buiten ons om. Het aanleveren van deze benodigde documenten wijst zich vanzelf.

Tutorial Mollie WooCommerce

Installeren

Zodra je je hebt aangemeld en het iDeal profiel actief is, gaan we terug naar jouw WordPress / WooCommerce site. We loggen in, navigeren vervolgens naar plugins en installeren de Mollie WooCommerce plugin.

Zodra de plugin geïnstalleerd en geactiveerd is, ga je naar de instellingen van WooCommerce en navigeer je naar het tabblad "afrekenen". Hier vind je de subtitel "Mollie instellingen" en voer je de gewenste gegevens in uit jouw Mollie account.

Het is tijdens het configureren en testen van de instellingen aan te raden om de Test modus te gebruiken. De benodigde Test API vind je eveneens in de account-gegevens van je Mollie account.

Overige instellingen

Verder vind je een aantal rechttoe-rechtaan instellingen. Onder andere hoe je de betaalmethode(s) wilt noemen, de taal van het betaalscherm en welke betaalmethodes je wilt gebruiken. Zoals je kunt zien is dat - op het moment van schrijven - een lijst met tien betaalopties.

Om iDeal te activeren gaan we naar de iDeal betaalmethode en geven aan dat we deze willen inschakelen. Na het activeren van deze betaaloptie ben je klaar en kunnen jouw klanten direct met iDeal betalen.

Om andere betaalmethodes te activeren hoef je deze enkel te activeren in jouw Mollie account, super eenvoudig.