Blog

Tussendoor lanceert RDW Open Data WordPress plugin

Door op | in Weblog

Facebook-fans hebben het nieuws al meegekregen, maar natuurlijk houden wij ook onze website bezoekers graag op de hoogte. Tussendoor heeft onlangs een nieuwe - gratis - WordPress plugin uitgegeven. 

Het gaat om de RDW Open data WordPress plugin. Een plugin waarmee je gebruik kunt maken van de gratis dienst van de RDW om kentekeninformatie op te vragen. Zo kun je onder andere merk, model, bouwjaar en APK informatie opvragen via een ingegeven kenteken.

Deze informatie kun je bijvoorbeeld weer gebruiken in contactformulieren, webwinkels en afspraak systemen voor autogarages.

Vergelijkbaar

De plugin is vergelijkbaar met onze premium VWE Kentekeninformatie plugin, maar in tegenstelling toe die plugin is deze dus gratis. Beide plugins zijn vergelijkbaar (waarom doen we het dan, zul je denken?) en het verschil is dan ook vooral merkbaar aan de achterkant van de plugin.

Het grote verschil zit hem namelijk in de dienst van beide partijen. De open data van de RDW is iets beperkter en gaat iets minder ver terug, bij bijvoorbeeld geschorste voertuigen, dan die van de VWE waarmee je ook toegang hebt tot fiscale informatie en informatie van reeds geschorste voertuigen.

Informatie video

Proberen

De RDW Open Data plugin is de ideale mogelijkheid voor garagisten die willen stoeien met kentekeninformatie op hun website of webwinkel. Bevalt het, maar loop je tegen beperkingen op in de dienst? Dan kun je dus gebruik maken van de VWE en onze premium VWE kenteken plugin.

Download en meer info

Meer informatie over de plugin vind je op de RDW Opendata plugin pagina op onze website en in onderstaande video. De plugin is gratis te downloaden via de WordPress repo.