Noorderlijk Film Festival

De focus op gemak en maatwerk

WordPress

Van WordPress website en webwinkel ontwikkeling tot maatwerk plugins en white-label outsourcing.

De klantvraag

Aan de lijst met Friese organisaties waarmee we werken, kunnen we nu ook het Noordelijk Film Festival toevoegen. Voor hen hebben we een nieuwe website ontwikkeld waarbij je watertandend door het uitgebreide filmprogramma kunt bladeren en je tickets kunt bestellen.


 

Het (film)programma moest op een heldere en visuele manier gepresenteerd worden.

Het (film)programma moest ook in een interactief blokkenschema te bekijken zijn.

De site moest naadloos gekoppeld worden met de filmdatabase FilmChief;

Functioneel ontwerp

In de eerste fase hebben we een functioneel ontwerp van de site gemaakt waarbij de focus ligt op de functies van de website en de gebruiksvriendelijkheid ervan. Door korte communicatielijnen te hanteren met het team van het Noordelijk Film Festival, was het voor alle partijen direct vanaf de start al duidelijk hoe de website er op functioneel vlak uit zou komen te zien.

Grafisch ontwerp

In samenwerking met Vorm2 is vervolgens het grafisch ontwerp gemaakt. Om de aandacht vooral te vestigen op het programma en de beelden uit het programma, is er gekozen voor een donkere achtergrond. 

Omdat het festival gefocust is op films uit Noord Europa, is er daarnaast voor gekozen om de zwarte achtergrond te combineren met een fel-groene kleur die verwerkt is in de belangrijkste knoppen. 

Deze kleur verwijst op een speelse manier naar de kleur van het Noorderlicht.

Technische realisatie

Zoals het ons ondertussen kenmerkt is de website van het Noordelijk Film Festival ook op technisch gebied voorzien van de nodige maatwerk features.

Zo is er een koppeling met Active Tickets gemaakt, zodat men de kaartjes voor de film online kan aanschaffen en is er een koppeling opgezet met FilmChief. 

Dit zorgt er voor dat informatie over de films automatisch wordt ingeladen.

Person Image Not Found
Fredau

Noordelijk Film Festival

NFF aan het woord

Een geweldig resultaat!

Tussendoor heeft ons uit de brand geholpen. Met korte deadlines, een druk bestuur en wisselingen qua contactpersonen bij NFF heeft Tussendoor een wonder verricht.

Wij konen het programme op tijd vullen. Bezoekers konden op tijd tickets bestellen en de website was goed bereikbaar tijdens de piek van onze aanvragen. 

Chapeau!