Blog - WooCommerce logo gevuld

Creditcard betalingen accepteren in WooCommerce

Leestijd: 2 minuten (368 woorden)
profile image

Rick de Jong

Strategie

15 december 2016 08:38

Betalingen in WooCommerce

WooCommerce betalingen instellen

Iedere webshop verschilt. Zo verschilt het product, de doelgroep en ook de locatie waarin de doelgroep zich bevindt. Verkoop je veel producten aan Nederlandse klanten, dan is iDeal een pre. Maar niet iedereen verkoopt (alleen) in Nederland.

Heb je een product dat internationaal verkocht kan worden en richt je je dus op bezoekers buiten Nederland, dan is het verstandig om je te richten op andere betaalmethodes dan (alleen) iDeal. Doe onderzoek naar betaalmethodes uit dat land en zorg dat die aanwezig zijn binnen jouw WooCommerce shop.

Internationaal bekend

Een van de meest krachtige internationale betaalmethodes is de creditcard. Overal ter wereld wordt met creditcards betaald, zowel in fysieke winkels als online. Accepteer jij ook al creditcard betalingen? 

Mocht dat niet zo zijn dan loont het om hier verandering in aan te brengen. De oplossing is namelijk eenvoudiger dan je denkt. Zo kun je gebruik maken van diverse oplossingen om creditcard betalingen te accepteren.

  • Creditcard betaling via PayPal
  • Creditcard betaling via PSP
\

PSP?

Een PSP is een Payment Service Provider. Een partij die zorgt voor de techniek van betalingen en daar heb je er verscheidene van. 

Wij (Tussendoor) hebben hierin erg goede ervaringen met Mollie. Mollie accepteert naast iDeal en incasso ook creditcard betalingen en ondersteunt daarin American Express, Visa en MasterCard. Daarbij heeft Mollie een plugin waarmee je de betaalmethode in een mum van tijd draaiende hebt in jouw WooCommerce webwinkel.

Alle achterliggende techniek en controle wordt uitgevoerd door Mollie. Je hoeft hier dus niets voor te doen, terwijl je een enorme boost kunt geven aan je verkopen.

Tutorial Mollie WooCommerce

Meld je aan

Mocht je nog geen Mollie account hebben, dan kun je je eenvoudig aanmelden via Mollie.nl. Je download vervolgens de Mollie WooCommerce plugin en installeert en configureert deze. Het accepteren van creditcard betalingen is nu mogelijk via de instellingen in WooCommerce.