Blog - WooCommerce logo gevuld

Variabele producten aanmaken in WooCommerce

Leestijd: 3 minuten (531 woorden)
profile image

Rick de Jong

Strategie

13 augustus 2014 08:38

Werk met maten, kleuren of andere kenmerken

Welkom in de speciale “WordPress handleidingen” sectie op Tussendoor.nl. Deze keer behandelen we het instellen van variabele producten in WooCommerce. Naast deze handleiding heeft Tussendoor nog tal van andere WordPress handleidingen online staan om je op weg te helpen in WooCommerce en WordPress. 

Het kan voorkomen dat je een product aan je webshop wil toevoegen die leverbaar is in verschillende kleuren of maten. Denk bijvoorbeeld aan kleding of sportartikelen. Als beheerder wil je niet voor elke eigenschap (maat / kleur) een apart product aanmaken. 

Hiervoor heeft WooCommerce de mogelijkheid om een variabel product aan te maken. Het juist configureren van een variabel product kan in het begin lastig zijn maar het levert op den duur veel gemak op. Ook voor de zoekmachines en klanten op je website is het een stuk overzichtelijker om producten met verschillende eigenschappen op één pagina te zien. In deze handleiding gaan we stap voor stap een variabel product aanmaken

Stap 1: variabel product aanmaken & eigenschappen definiëren

Om te beginnen gaan we een variabel product aanmaken. Navigeer in het linker menu naar producten en klik op Product toevoegen.

In dit voorbeeld gaan we een shirt met verschillende maten aanmaken.

Vul de titel en de omschrijving in van het product en scroll naar beneden. Selecteer bij het kopje productgegevens Simpel product en wijzig deze naar Variabel product.

We gaan nu de eigenschappen van het product definiëren.

  • Selecteer eigenschappen in het menu van productgegevens;
  • Vul de naam in van de eigenschap, bijvoorbeeld “kledingmaten”;
  • Onder het kopje waarden vul je de verschillende kledingmaten in gescheiden met een sluisteken | . Bijvoorbeeld: L | XL | XXL;
  • Vink de optie gebruik voor variaties en toon op de productenpagina aan.

Klik op eigenschappen opslaan en sla je product op.

Stap 2: variabelen opzetten

Nu de eigenschappen zijn gedefinieerd kunnen we verschillende variaties op gaan zetten.

  • Klik in het linker menu van productgegevens op variaties;
  • Klik rechts op koppel alle variaties;
  • Klik op OK.

Alle mogelijke variaties zijn nu aangemaakt. Vul hier de voor jouw benodigde gegevens in zoals SKU-nummer, prijs, promotieprijs, BTW klasse etc. In dit voorbeeld vullen we alleen de prijs in.  

Nu je alle variaties hebt opgezet sla je het product nogmaals op. Wanneer je nu op je product pagina kijkt zal je zien dat elke maat een andere prijs heeft meegekregen.